feest met verhalen

Op deze pagina vind je een aantal van de projecten waaraan Babboes heeft (mee)gewerkt. Klik op de links hieronder voor meer informatie over het betreffende project.
Een uitgebreid CV van Babboes, alias Melanie Plag, vind je op linkedin.

Op deze pagina vind je een aantal van de projecten waaraan Babboes heeft (mee)gewerkt. Klik op de links hieronder voor meer informatie over het betreffende project.
Een uitgebreid CV van Babboes, alias Melanie Plag, vind je op linkedin.

Verhalen in het bos

Babboes is één van de drie initiatiefnemers van Verhalen in het Bos: een podium voor vertelde verhalen in het sfeervolle Koetshuis Randenbroek te Amersfoort (bekend van Poppentheater Toermalijn). In 2015 ging Verhalen in het Bos van start met elk kwartaal een middag voor verhalenliefhebbers van 7 tot 107 jaar, met telkens andere vertellers.

koetshuis

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Babboes ging in 2008 van start in de kinderboekenweek met een voorstelling voor basisscholen. Sindsdien maakt ze (bijna) ieder jaar een voorstelling passend bij het landelijke thema van de kinderboekenweek.

2008: Berend Botje en de Bibelebontse Berg (thema Poëzie)
2009: Anansi heeft honger! (thema 'Aan tafel')
2010: Spikkeltje / De spin in de appelboom (thema Beeldtaal)
2012: De Steltenloper (thema 'Hallo Wereld')
2013: Olympia en Marathon (thema 'Sport en Spel')

Wereldverteldag

Wereldverteldag

Ieder jaar op 20 maart is het Wereldverteldag. Vertellers uit de hele wereld vestigen dan de aandacht op de kunst en het ambacht van vertellen, door middel van  (bijna) gratis voorstellingen.

In 2009 deed Babboes samen met twee collegas's voor het eerst mee met Wereldverteldag en 'overviel' basisschoolklassen in Amersfoort-Noord met een 10-minutenverhaal.

Vanaf november 2009 zit Babboes in de landelijke werkgroep die Wereldverteldag in Nederland coördineert en sinds 2011 is ze voorzitter van die groep.

Feuerspuren: meertalig vertellen

Feuerspuren: meertalig vertellen

In november 2014 maakte Babboes samen met vertelster Petra van Oudenaarde in opdracht van de Vertelacademie een korte voorstelling voor het meertalig vertelfestival 'Feuerspuren' in Bremen. Met behulp van mimiek en gebaar en doordachte woordkeuze vertelden ze in het Nederlands een spannend smokkelverhaal aan een Duits publiek.

Erzählreise: verhalen bij industrieel erfgoed

Erzählreise: verhalen bij industrieel erfgoed

In augustus 2014 was Babboes uitgenodigd om te vertellen tijdens twee wandelingen langs industrieel erfgoed in de regio oostelijk van Keulen. Het thema was 'Hammer, Hitze, Heirat' ('hamer, hitte, huwelijk'), verwijzend naar de smederijen waar het evenement plaatsvond. Babboes vertolkte met succes een tweetal Nederlandse volksverhalen in het Duits.

Mama Kwijt (Nationale Voorleesdagen 2012)

Mama Kwijt - Nationale Voorleesdagen 2012

Op uitnodiging van Toeters&Bellen Kinderconcerten maakte Babboes met harpiste Judith Jamin een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2012, 'Mama Kwijt' van Chris Hughton.

kleine uil in nest

Storytrail Amersfoort - stadwandeling

Storytrail Amersfoort - stadswandeling

Vanaf maart 2013 is Babboes een van de vertellers voor Stadsavonturen. Onder de naam Louise Wandelaer neemt ze je mee in de historische binnenstad van Amersfoort en maak je op interactieve wijze kennis met de verhalen en legenden van de stad. Kijk voor meer informatie op de website van Storytrails.

Museum Flehite - Over Vroeger

Museum Flehite - Over Vroeger

In de winter van 2012-2013 was Babboes te zien in museum Flehite met (zelfgeschreven) verhalen over Amersfoort in vroegere tijden, voor kinderen van 6-12 jaar. Aansluitend was er een creatieve workshop onder leiding van beeldend kunstenaar Anna Skubisz.

November/december: De toverlantaarn (Christiaan Huijgens)
September/oktober: De schat van Nimmerdor (Buitenplaatsen)
Februari: Negen Sleutels en een Draak (Stadsrechten)

Bijbels Museum - Wonder boven Wonder

Bijbels Museum - Wonder boven Wonder

Van oktober tot december 2010 organiseerde het Bijbels Museum in Amsterdam onder de naam Wonder boven Wonder een tentoonstelling met schilderijen van verhalen uit de Bijbel, geschilderd door verstandelijk beperkte kunstenaars in atelier Jans Pakhuys in Amersfoort.

In het kader van de Dag van de Ontmoeting vertelde Babboes aan jongeren en volwassenen verhalen uit het Oude Testament bij twee van de tentoongestelde schilderijen,
In de kerstperiode vertelde ze aan de hand van drie andere schilderijen het kerstverhaal aan kinderen.

StoryAwards

StoryAwards

In 2010, 2011, 2012 en 2014 werkte Babboes als verteller mee aan de prijsuitreiking van StoryAwards, een schrijfwedstrijd voor jongeren van 8-25 jaar in Amersfoort e.o.. Ze werkte daarbij samen met verteller Matthijs Brandsma en pianist Hendrik-Jan van den Akker.

storyawards 2011 ps3 klein

StoryAwards 2011, foto Patrick Siemons, Nijkerkerveen

Vertelkring EVA

Vertelkring EVA

Sinds 2008 is Melanie lid van de Eerste Vertelkring Amersfoort (EVA). In september 2009 verzorgde EVA in samenwerking met de Kunstvaarroute een vertelestafette in het centrum van Amersfoort: een rondwandeling met 12 korte verhalen geïnspireerd op de kunstwerken in de grachten van Amersfoort.

eva kunstkijkroute

eva okt 2009

 

 

Ja, ik wil 6x per jaar een Vertelidee!

Babboes Loop je mee met de Storytrail Amersfoort van a.s. zondag? Koop je ticket uiterlijk vrijdag op storytrail.nl https://t.co/oLtXaovFDu
Babboes Als je weet hoe je een verhaal moet schrijven, komt het met die grammatica vanzelf wel goed. https://t.co/7uuK38SGlw