feest met verhalen

Kerststal

Maak van je kerstviering of kerstdiner een bijzondere ervaring met een sfeervol verteld kerstverhaal.
Babboes heeft verschillende kerstverhalen in haar repertoire, kort en lang, voor jong en oud.

 

Staat hieronder niet precies wat je zoekt? Er is meer mogelijk. In overleg vinden we vast het verhaal dat het best past bij jouw kerstviering.
Neem contact op voor meer informatie.

De kerstster (6+)

Alle gezinsleden zijn druk met voorbereidingen voor het kerstfeest en hebben geen aandacht voor de kleine Karel. Dan ziet Karel door het raam hoe de kerstster naar beneden valt. Hij gaat in zijn eentje op onderzoek uit en ontmoet een zonderlinge, eenzame man. Weet hij misschien waar de kerstster is geland?

Sfeervol sprookje uit Finland. Bijzonder geschikt voor een gemengd publiek van kinderen en volwassenen. Duur: ca. 15 min. - langere versie met raamvertelling mogelijk.

De belofte (3+)

Een harpspeler heeft belooft met kerst thuis te zijn. Hij weigert zelfs de bevelen van de koning en doorstaat weer en wind om weer terug te zijn bij zijn vrouw, zijn zoontje en... zijn kleine hondje.

Winters sprookje dat vertelt hoe fijn het is om samen te zijn met je familie. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Duur: ca. 12 minuten, of programmaatje van ca. 30 minuten met andere verhaaltjes en liedjes.

Een kerstverhaal (7+)

De keizer wil graag het kerstverhaal horen, maar dan wel het echte. De hele hofhouding doet zijn best, maar geen enkel verhaal valt bij de keizer in de smaak. Als er niemand over is om te vertellen, verschijnt er een bijzondere gast in het paleis...

Humoristisch verhaal met toch een echte kerstboodschap aan het eind. Duur: ca. 20 minuten - langere versie mogelijk als raamvertelling. Ook geschikt voor een volwassen publiek.

 

Babboes Drukke kinderen zo vlak voor Sinterklaas? Van luisteren naar een verhaal worden ze heerlijk rustig. In de afgelopen… https://t.co/pu5CXL03rl
Babboes @meertens_knaw @NHNieuws Hier in Amersfoort ongeveer net zoveel kinderen aan de deur als andere jaren, ondanks de s… https://t.co/Ciub1L6TCN