feest met verhalen

Venus Mars Vulcanos 150pxZeus en Herakles. Thor en Freya. Koning Arthur. Tristan en Isolde. Je kent de namen vast wel, maar ken je de verhalen ook? Babboes geeft goden en helden een menselijk gezicht, waardoor deze klassiekers blijven boeien.

 

Met de mythen kan Babboes een programma van 20 - 60 minuten samenstellen. Er komen regelmatig nieuwe mythen in het repertoire bij, die (nog) niet op de website staan.

Bel of mail voor meer informatie.

Griekse mythen

  • Zeus en Io (10+) - over het meisje waar de Ionische Zee zijn naam aan dankt en de herkomst van andere bekende woorden (inclusief de mythe van Pan en Syrinx)
  • Atalante en Meleager (10+) - over een sterke vrouw en een man die aan zijn noodlot probeert te ontkomen
  • Koning Midas (8+) - over een koning die niet altijd nadenkt voordat hij iets zegt, en dat heeft gevolgen!

TIP: luister eens naar mijn opname van Pan en Syrinx op SoundCloud.

Germaanse mythen (8+)

  • De appels van Iduna - over het middel om eeuwig jong te blijven
  • Thor's hamer - over de grootste krachtpatser en een komische verkleedpartij

De Groene Ridder - een koning Arthur-legende (8+)

Op nieuwjaarsdag brengt een mysterieuze groene ridder een bezoek aan het hof van koning Arthur en doet de ridders van de ronde tafel een wonderlijk voorstel.  Gawain neemt de uitdaging aan en zet daarmee zijn leven op het spel.

Spannend verhaal over heldenmoed en betrouwbaarheid. Voor iedereen vanaf 8 jaar, of een (iets) pikantere versie voor volwassenen.
Duur: 30 - 40 minuten.

Tristan en Isolde (16+)

iedereen kent de namen van dit legendarische liefdespaar. Hun verhaal is een epos vol heldendaden, list en bedrog en natuurlijk romantiek. Babboes vertelt de hoogtepunten uit deze Middeleeuwse ‘soap’ in een voorstelling van circa 50 minuten.

Babboes Op zoek naar een leuk kerstverhaal voor jonge kinderen? Op mijn website help ik je een beetje op weg:… https://t.co/mh8pZH6iWm
Babboes Tussen mijn sinterklaasgedichten door nog even gauw een blog geschreven (dat verder niet echt over Sinterklaas gaat… https://t.co/sJUWWKfz2E